Tryg opvækst for børnene

– Alt er tæt på, og alle kender hinanden

Et trygt sted for børnene, et levende lokalmiljø og en god skole. Det var lige præcist den blanding, der fik Majken og Thomas Kortegaard Karlsen til at kaste sig ud i 310 kvadratmeter selvbyg i udkanten af Poulstrup.

Majken Kortegaard Karlsen trådte sine barnesko i Poulstrup. Nu er hun klar til at give sine egne børn den samme trygge opvækst, som hun selv oplevede.

– Alt er tæt på, og alle kender hinanden. Hvis vores dreng Mathias vælter på cyklen på vej til skole, kan vi være sikre på, at den, der samler ham op, ved hvem han er, og hvor han hører til. Det giver en kæmpe stor tryghed i hverdagen, som vi er rigtig glade for.

Mathias og lillesøster Mille kan se frem til en opvækst i et boligkvarter med meget lidt trafik og med udsigt til grønne marker. Og en kort cykeltur til den nyoprettede friskole.

– Skolen betyder rigtig meget. Vi ville ikke have valgt Poulstrup, hvis børnene skulle gå i skole i en anden by. Den lokale folkeskole blev nedlagt for nogle år siden, men friskolen har på kort tid fået stor succes. Der går nu omkring 200 elever i skoledelen og cirka 70 børn i Børnehuset, hvor der er både vuggestue og børnehave, fortæller familien.

Byggede selv huset
Thomas Kortegaard Karlsen er murermester og valgte selv at klare det meste af byggearbejdet. Det blev til mange sene aftener med murerske og vaterpas i hånden, men nu står den 310 kvadratmeter store funkisvilla klar til at blive rammen om familielivet de næste mange år.

Det færdige hus betyder også, at der bliver endnu mere tid til at indgå i byens aktive lokalmiljø. Thomas Kortegaard Karlsen spillede tidligere fodbold i Hjørring, hvor han kommer fra, men nu står der Poulstrup på trøjen. Ved siden af træner han drengeholdet, som Mathias spiller på, og så er han kommet med i skolens støtteforenings bestyrelse.

Tæt på motorvejen
Selv om Poulstrup emmer af fred og ro, ligger motorvejen kun nogle få kilometer væk. Det passer perfekt med både Majkens arbejde bos Nybolig i Brønderslev og med Thomas’ mureropgaver, der i høj grad ligger i Aalborg.

– Vi synes, vi har fået rigtig mange fordele ved at bygge nyt hus i Poulstrup. Prisen på byggegrunden var lav, så vi kunne bruge flere penge på selve byggeriet. Samtidig ligger grundene ikke så tæt, som de gør i de større byer.

– Skulle vi gøre noget anderledes en anden gang, ville vi nok vælge at hyre håndværkere ind til flere opgaver. Vi stod selv for hele byggeriet undtagen el og VVS-arbejdet, så det er rigtig mange timer, vi har lagt i det, siger Thomas Kortegaard Karlsen.

– Og så ville vi have valgt et bedre vejr, end det var i sommeren 2017, hvor regnen silede ned meget af tiden og forsinkede byggeriet, tilføjer Majken Kortegaard Karlsen med et smil.